Balatonfüred

Magyarország méltán egyik legnépszerűbb üdülővárosa, melyet a magyar tengernek és kellemes mediterrán klímájának köszönhet. Jelentős méretű kikötővel is rendelkezi, ahol a vitorlázás szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek. Autóval és tömegközlekedéssel is kényelmesen megközelíthető. Számos művészünk kedvelt üdülővárosa.

Balatonfüred részletes bemutatása

Balatonfüred látványosságai

A város savanyúvizű forrásokkal bír, melyek gyógyhatását már több száz évvel ezelőtt felfedezték. A Balaton part mellett az Annagora Aqua park egész évben várja a fürdőzni vágyókat, kortól függetlenül.

A Tagore sétány és emlékfa parkban kellemes sétákat tehet családjával vagy kedvesével és gyönyörködhetnek a tó szépségében. A parkban számos szoborral és emléktáblával találkozhatunk, vagy pihenhetünk meg a padokon néhány perc, vagy akár óra erejéig.

A nagyobb túrákra vágyók látogassanak el a Jókai kilátóra, ahol pazar kilátás nyílik a Balatonra és a környező településekre. A kilátóhoz vezető úton a Lóczy barlangot is érdemes felfedezni, ahol megcsodálhatjuk a természet több ezer éves munkáját.

Balatonfüred szezonális eseményei

A város egész évben várja a kikapcsolódni és szórakozni vágyó turistákat. Március közepén kerül megrendezésre a Füredi Tavaszi Fesztivál, majd néhány héttel később jelentős esemény a kikötő „Első hajó fogadása” programja. Májusban a vitorlabontó ünnepségen szórakozhatnak nem csak a hajózás kedvelői, majd a jó idő beköszöntével a Nyíltvízi úszókupán vehetnek részt a bátrabbak.

Júliusban a FüredJam fesztiválon mulathat, ehet és ihat kedvére, majd júliusban a híres Anna-bálon táncolhat együtt családjával vagy párjával. Augusztusban megkezdődnek a környék híres nedűjéhez, a borhoz kapcsolódó ünnepek, majd szeptemberben a szüreti fesztiválok.

A téli időszakban az adventi és karácsonyi rendezvényeken vehetnek részt az ide látogatók.

Szállások Balatonfüreden

Számos típusú hotel és panzió közül válogathat igényeinek megfelelően, a családias helyektől kezdve, egészen a luxus szolgáltatásokat kínáló hotelekig.

Hasonló szállások Balatonfüred környéken