Családias hangulatú település

A község egy dombhátra és annak lejtőjére, a vasútvonal feletti víztől alámosott magas domboldalra épült, a tulajdonképpeni fürdőtelep, pedig a vasút alatt a tóparton húzódik, melynek központja a kikötő. A településre a családias hangulat jellemző. Az utcák, a terek rendezettek a házak szépen gondozottak, a szemesiek szeretik falujukat. Rengeteg virág díszíti környezetüket, vendégszerető emberek laknak itt. Kempingjeik, üdülőik sok visszatérő vendéget fogadnak.

Balatonszemes részletes bemutatása

Látnivalók

Balatonszemes ideális üdülőfalu, sokan látogatnak ide pihenni. A település látnivalókban is gazdag. A falu római katolikus temploma az ófaluban áll. A templomot román stílusban építették, azonban a XV. században gótikus stílusban felújították, végül 1742-ben barokk stílusban átépítették, helyreállították. 

A 7-es főút mellett áll a Hunyady-kastély, mely a XVIII. században épült. A kastély épülete ma általános iskolának ad otthont. A kastély mellett uradalmi magtár tornyosul, mely helyi védelem alatt áll. A Bagolyvár utcában látható a régi török vár helyén az 1900-ban épült Bagolyvár. Az épület a romantika stílusjegyeit viseli magán tornyával, csigalépcsővel és a várat körülvevő várárokkal. 

A Postamúzeumot a régi XVIII. századi postakocsi-járat lóváltó állomásának istállójában találjuk meg. A benne található egyedülálló kiállítás ,,A delizsánsztól a mozgópostáig” címet viseli. A kiállítás a postázás történetét mutatja be a kezdetektől napjainkig. 

 

Fürdőkultúra

A vasút állomás közelében, a kikötő nyugati tőszomszédságában található Balatonszemes strandja, számos ingyenes és fizetős szolgáltatással. A balatonszemesi volt fizető strandot, a Berzsenyi úti szabad strandot a község képviselő testülete a közelmúltban ingyenessé nyilvánította. Ezzel párhuzamosan viszont a szolgáltatások színvonalát - beruházásokkal - megnövelte. 

Aktuális kupon ajánlatok itt: Balatonszemes

Hasonló szállások Balatonszemes környéken

VISSZA