Gazdag történelmi hagyományok

Kőszeg város Vas megye nyugati szélén, az osztrák határ közelében található. Lakossága 11 ezer fő. Megközelíthető a 8-as úton Körmendig, onnan északi irányban a 86-os úton Szombathelyig, innen 22,4 km a 87-es úton, vasúton: a Szombathely-Kőszeg vonalon.
A középkori kisváros nem csupán a történelmi emlékei, látnivalói miatt vonzza magához vendégeit, de a friss, alpesi levegő tisztasága, nyugtató, gyógyító hatása is rendkívüli. Az itt élők vendégszeretete, barátságossága, segítőkészsége, közvetlensége határtalan.
Kőszeg a gazdag történelmi hagyományairól, szinte sértetlen állapotban megőrzött történelmi építményeiről vált híressé. Magyarországon talán egyedülálló jelenség a becsületkassza, amibe a kapuk elé kitett zöldség és gyümölcs árát lehet tenni.

Kőszeg részletes bemutatása

Programok

Nyáron a kőszegi várszínház híres és kedvelt előadásai, közismert színészei, illetve a nemzetközi fesztiválok vonzzák a Várba az érdeklődőket. A szüreti fesztivált szeptemberenként rendezik, melynek keretében szüreti karnevál, borkirálynő választás, nemzetközi fúvós és folklór fesztiválok színesítik meg Kőszeg utcáit, tereit. A farsang alkalmával jelmezes felvonulással és borkóstolókkal búcsúztatják Kőszeg lakosai a telet. 

Aktuális kupon ajánlatok itt: Kőszeg

Hasonló szállások Kőszeg környéken