Kulturális és szórakoztató központ

Orosháza több mint 250 éves város, amely ma Békés megye második legnagyobb és egyben legiparosodottabb városa. Gazdaságát kettősség jellemzi: természeti adottságai révén erőteljes a mezőgazdaság szerepe, de a város mégis az iparáról ismert. Orosháza gazdasága az elmúlt évtizedben rohamosan fejlődött, mindez a város regionális vezető szerepkörét is meghatározta. A város amellett, hogy a térség legfejlettebb települése- jelentős oktatási, kulturális és szórakoztató központ is.

Orosháza részletes bemutatása

Fürdőkultúra

A régi Orosháza és Szentetornya között - ma már belterületen - található a Gyopárosi tó, a város országosan ismert természeti nevezetessége. Termálvize mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére alkalmas. Az 1930-as években már országosan ismert fürdőhely volt, az "Alföld Gyöngye" néven emlegették. Ma fejlett fiziotherápiás szolgáltatásokkal várja a vendégeket, strandja gyönyörűen parkosított és kiépített, a feszített víztükrű víz-visszaforgatásos versenymedence pedig nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas.

 

Látnivalók

A város utcáinak kellemes hangulatot kölcsönöznek a szobrok, emlékművek, melyek között Rajki László Szent István szobrával, valamint Horvay János és Pásztor János műveivel is találkozhat az idelátogató. A Könd u. 1. sz. alatti régi víztoronyban és a Tass utcában Magyarország egyetlen Kútmúzeumának gyűjteménye kapott helyet. 

Aktuális kupon ajánlatok itt: Orosháza

Hasonló szállások Orosháza környéken