Tökéletes kikapcsolódás és pihenés

Noszvaj község Heves megyében, Egertõl 11 km-re északkeletre, a Bükk hegység déli lejtőjén, a 669 méteres Várhegy lábától délre húzódó völgy kiszélesedõ részén, a Kánya patak két oldalán helyezkedik el. Lakossága 1700 fõ körül mozog. Megközelíthető Eger felől az Eger-Bogács összekötőúton, Mezőkövesd felől az E 71-es főútvonalról Szomolya vagy Bogács irányában.
Eger városától tíz kilométerre északkeletre, a dimbes-dombos utakon, szőlőhátak mellett haladva, a Bükk hegység déli lejtőjén, a Kánya-patak völgyében találjuk meg a kis hegyi falut, Noszvajt.

Noszvaj részletes bemutatása

Látnivalók

A település üdülőterülete Síkfőkút, a természetet járó turisták hétvégi negyede csónakázó tóval, az erdőkbe nyíló hegyi ösvényekkel, erdei utakkal. Noszvaj országosan ismert műemléke a de la Motte kastély. A kastély múzeumi nyitvatartási időben látogatható, egyes részei viszont szállodaként működnek. Érdemes egy nagyot sétálni a hozzá tartozó parkban, ahol növényritkaságokat is felfedezhetünk. 
A településtől elválaszthatatlanok a kisebb-nagyobb pincesorok, a tufába vájt pincék. Közöttük is egyedülálló a Thummerer család birtokában lévő 4000 m²-es pincerendszer.
A faluhoz tartozik a Farkas-kövek térsége, az ún. Pocem, ahol a domb gerincébe faragva átriumokat, ajtókkal, ablakokkal ellátott barlanglakásokat találhat a kíváncsiskodó.
Egész évben változatos borászati-, gasztronómia- és folklór programokat kínálnak az ide érkezőknek, ezek középpontjában a helyi paraszti étkezési, ünneplési szokások felelevenítése áll, különös figyelmet szentelnek  a kemencében készíthető ételek készítésére.

Hasonló szállások Noszvaj környéken

VISSZA