Tihany

Tihany Balaton északi részén fekvő, a tóba mélyen benyúló félsziget. Jelentős település történelmi, vallási és kulturális szempontból egyaránt. Közúton autóval, vagy a déli partról komppal is megközelíthető.

Tihany részletes bemutatása

Tihanyi látnivalók

Az egyik legjelentősebb nevezetesség a tihanyi apátság, mely a XIII. században épült. Az apátságban kiállítások és tárlatvezetés is áll a látogatók rendelkezésére. Az apátságtól néhány méterre, a csúcs felé sétálva találkozhat a tihanyi visszhanggal, melyet bátran ki is próbálhat. A magaslatról letekintve megpillanthatjuk a kikötőt és mólót, ahol kellemes sétákat tehet.

A sziklafalba több száz évvel ezelőtt görög remeték cellákat és kápolnákat vájtak, ez a Remete telep, mely a mai napig remek, szinte eredeti állapotában tekinthető meg.

A település híres növénye, a levendula tavasztól egészen nyárig szemet gyönyörködtető látványt nyújt és csodás illata belengi az egész környéket. A Levendula ház látogatóközpontban egész évben megcsodálhatja a levendulából készült különlegességeket, sőt vásárolhat is a készítményekből.

A kirándulások kedvelői is remekül érezhetik magukat Tihanyban, hiszen a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban hatalmas sétákat tehetnek és kerülhetnek szoros kapcsolatba a természettel.

Szezonális tihanyi programok

Nyáron kerül megrendezésre a Levendula fesztivál, ahol számos zenés, táncos program közül válogathatnak, finom ételkülönlegességeket kóstolhatnak, melyekhez levendulát is használnak alapanyagként. A fesztivál keretén belül szedd magad programban is részt vehetünk, ahol a készlet erejéig magunk gyűjthetjük be az illatos virágokat.

Érdemes megkóstolni a környék borait is, hiszen a Balaton felvidék lejtőin világhírű szőlők nedűi teremnek.

Rengeteg pompás vendéglátóhely közül válogathatnak az éhes turisták, mint az Echo étterem, a Levendula étterem, a Kakas csárda vagy a Karolina fűszerkert étterem.

Tihany és a Balaton nem csak a nyári szezonban várja látogatóit, hanem egész évben remek programokkal és csodás látnivalókkal szolgál az ide érkezők számára.

Aktuális kupon ajánlatok itt: Tihany

Hasonló szállások Tihany környéken

VISSZA