Visegrád

A fővárostól mindössze 30 km-re fekszik Visegrád a Dunakanyarban, a Duna jobb oldali partján, több mint ezer éve fontos szerepet tölt be hazánk életében. Közúton vagy akár hajóval is megközelíthető, mivel az egyik leghíresebb kikötővárosunk.

Visegrád részletes bemutatása

Visegrád nevezetességei

Az egyik legfontosabb látnivaló a Visegrádi fellegvár, mely a város kikötőjétől gyalog is egy kellemes terepsétával megközelíthető, valamint egész évben látogatható. A fellegvárból mesés kilátás nyílik a Dunakanyarra. A várban több érdekes program és kiállítás közül válogathatnak a kirándulók, mint a panoptikum, vadászati és halászati kiállítás, a Szent korona történelmi kiállítás és a vártörténeti tárlat. Emellett a vár udvarán és külső helyein szezonális rendezvényekkel is találkozhat. Továbbá érdemes megnézni a visegrádi Királyi palotát is, ahol a Mátyás Király Múzeum kiállításával találkozhatunk.

A kirándulás és aktív pihenés kedvelői sem fognak unatkozni, hiszen a Pilisben, Visegrád-hegységben hatalmas sétákat tehetnek, mely a Duna-Ipoly Nemzeti Park része. A túrák során barlangokkal és forrásokkal is találkozhat. Érdemes elzarándokolni a hegység legmagasabb pontjára, Dobogókőre is.

Télen és nyáron is nyitott kapukkal várja a visegrádi bob pálya a száguldás szerelmeseit, ahol kicsit és nagyon egyaránt kiélvezhetik a sporteszköz nyújtotta élményt, valamint a pálya mellett alkalmuk nyílhat egy kellemes családi piknikre.

Akik nem készültek elemózsiával a környék leghíresebb és legpazarabb panorámájával várja a Nagyvillám étterem, ahol a hagyományos fogásokon túl a vad ételeket is megízlelheti.

A Turisztikai Információs Irodától helyben is sok hasznos tippet kaphat, hogy mely helyeket érdemes meglátogatni és mely szezonális eseményeket nem érdemes kihagynia.

Visegrádi pihenés a családdal vagy párban

A város számos szálláslehetőséget tartogat az ide érkezők számára. A nagy wellness hotelektől kezdve, egészen a családias hangulatú kis panziókig mindent megtalálhat.

Aktuális kupon ajánlatok itt: Visegrád

Hasonló szállások Visegrád környéken